İPİMDEKİ HÜNERLER

May

Şubat ayında başladığımız İPİMDEKİ HÜNERLER adlı projemizi bitirme zamanı geldi. Ana karakterimiz olan ip ile hep yeni şeyler yaptık. Karşılıklı ip sardık, geometrik şekilden ip geçirdik, ponpon yaptık, sayılara ip yatıştırdık, ayakkabımızı bağlamayı öğrendik,bileklik yaptık, yoğurt kovasından atkı ördük, kalemlik yaptık, anne babalarımızın zamanında yapılan halılardan dokuduk ve daha neler neler..

Çocukların psikomotor becerilerine katkı sağlandı. Yaratıcılıkları gelişti. Ek-göz koordinasyonları gelişti. İşbirliği içinde birlikte çalışmayı öğrendiler. . İpimizi ekimize alarak çıktığımız yolculuğumuz bizlere çok şey kazandırdı..

Projemizin baş kahramanları okulumuz 5/B sınıfı öğrencilerine(MUTLU KUŞLAR SINIFI) ve bize herzaman destek olan güzel ailelerine çok teşekkür ederiz..

Hünerlerimize her zaman yenileri eklenmesi dileğiyle..

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden SEDA KAYMAZ ve öğrencileri  9 Şubat GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ kapsamında etkinlikler yaptılar. Güvenli internet kullanma bilincini sağlamak için videolar izlediler. İnternet kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrendiler ve bununla ilgili video çektiler.

Şbt

ŞEHİT YÜZBAŞI NECDİ ŞENTÜRK ANAOKULU okul öncesi öğretmeni Seda KAYMAZ ve öğrencileri "İPİMDEKİ HÜNERLER/SKILLS AT MY ROPE" isimli uluslararası bir eTwinning projesinde yer alıyor. Proje'de Türkiye'nin farklı illerinden 10 öğretmen ve Bulgaristan'dan bir öğretmen yer alıyor.

Mart ayında başlayacak olan proje kapsamında öğrencilerimiz ip ile çıkacakları bu yolculukta eğlenerek öğreneceklerdir. Böylece dünyayı ve çevrelerini keşfetmeye, merak duygularını tatmin ederek, mantık yürütme, seçim yapma ve sebep-sonuç ilişkisi kurma gibi birçok gelişim alanlarına destek sağlayacak, materyal destekli etkinlikler gerçekleştireceklerdir.